Miele's Flekkfjerningstips...trykk her.


Generelt:

På vaskbare klær er vann som oftest den beste løsningen. Men ikke nøy deg med noen forsiktige dråper. Pøs på til du vet at flekken er borte. Plagg som ikke tåler vann bør så raskt som mulig leveres til rensing.

Ferske flekker er lettest å fjerne. Den vanligste feilen folk gjør, er å henge plagget i skapet når de kommer hjem, og glemme flekken til neste gang det skal brukes. Gammel rødvin, kaffe og te er blant de vanskeligste flekkene å få bort.

Under forutsetning av at stoffet tåler vann, sverger ekspertene til god gammeldags grønnsåpe og vann i mengder som hjelp mot de fleste flekker. Flekkfjernermiddel på tube er ikke å anbefale. De fjerner kanskje flekken, men er så sterke at de ofte tar med seg både fargen og stoffet i samme slengen.

De fleste flekker går av i vanlig vask, men enkelte ganger må du ty til forbehandling av ekstra flekkete tøy. Flekken forbehandles med flytende OMO Ultra eller Color. Bruk OMO Ultra på hvite og lyse tekstiler og OMO Color på tøy med mørke farger. Hell litt flytende OMO rett på flekken å la det virke opptil ½ time før du vasker tøyet. Er det flekker som er ekstra vanskelige, som rødvin, bær og tomat, benytt da OMO Ultra selv om plagget er farget.
 Prøv først vaskemiddelet på et lite synlig sted, innvendig søm eller lignende. Det er for å se om fargen på tekstilen tåler behandlingen.

 

Behandle vanskelige flekker med flytende OMO

 • Fjern løst smuss. Tyggegummi og stearin kan legges i fryseren før du fjerner det.

   
 • Prøv å løse opp flekken med vann eller flytende vaskemiddel. Ikke gni så hardt at stoffet skades.

   
 • Legg deretter plagget med flekken ned på et rent frottéhåndkle eller lignende. Bearbeid flekken utenfra og innover med vaskemiddelet. Bruk en svamp eller klut. Skyll eventuelt i håndvarmt rennende vann. Det kan være nødvendig å gjenta behandlingen.

   
 • Vask til slutt plagget etter anvisning på plagget.
   

Kilde OMO Norge.