Særlig fibre krever en omhyggelig behandling. Her kan du få vite hvordan du vasker ditt undertøy på beste måte.

Vasker du riktig holder klærne seg lenger pene. Følg alltid vaskeanvisningen. Da kan du reklamere dersom noe skjer med plagget i vask. Sorter vasken etter vasketemperatur og farge: Sterkt fargede plagg, lyst kulørte, hvite. Doser vaskemiddel etter anvisningen på pakken. Overdosering gir ikke bedre vaskeresultat. Nesten hele Norge har mykt vann.

 

Oppbevaring av skittentøy
Skittentøy bør oppbevares kjølig, tørt og luftig.
Klamt og vått tøy som vi putter i skittentøykurven, blir skrukkete, og det kan sette seg jordslag om tøyet blir liggende for lenge.

 

Sorter etter farge, temperatur og merking av tøyet
Når du skal vaske, er det lurt å sortere etter farger, vasketemperaturer og vedlikeholdsmerkingen på tøyet. Da unngår du ubehagelige overraskelser når du tar tøyet ut av vaskemaskinen - det er nok mange som har fått sokker og undertøy ødelagt fordi en ”fremmed” tekstil har forvillet seg inn i vasken.

 

Sjekk at nye klær er fargeekte
Om et klesplagg er fargeekte kan du sjekke ved å dampe stoffet på et sted som ikke er synelig, f. eks på innsiden av en lomme eller i en søm, vent et par minutter før du gnir stoffet med en hvit klut for å se om fargen smitter. Hvis det smitter, må du vaske plagget separat noen ganger til det slutter å avgi farge.

For å sjekke om klesplagget har sluttet å smitte kan du sjekke ved å legge et lommetørkle eller en gammel hvit sokk i vaskemaskinen sammen med plagget. Når tørkle eller sokken ikke har blitt smittet, har plagget sluttet å farge og kan vaskes sammen med andre plagg.

Ved håndvask av klesplagg med flere farger kan du prøve med litt eddik i vannet. Eddik binder fargestoffene og reduserer sjansene for at fargene flyter utover.


 

Hva betyr vaskesymbolene?
Vaskesymbolene forteller deg hvorvidt tøyet tåler maskinvask. Videre angir de hvilken temperatur tøyet tåler, og hvilken grad av mekanisk bearbeiding som er anbefalt. Dersom plaggene vaskes ved for høy temperatur, kan du risikere at de krymper eller mister farge.

 

Har du spørsmål anngående vask av undertøy, ta kontakt med OMO på tlf: 810 00 410. Se hjemme siden til OMO:  OMO gir deg råd om å vaske undertøy..Trykk her

 

Vaskesymboler...Trykk her 

 

Hvordan unngå å ødelegge klærne når de skal vaskes, og hvordan kan flekker fjernes? På denne siden har vi prøvd å samle en del råd og tips for hvordan du bør vaske og vedlikeholde klærne dine.